جشنواره زمینه ای برای رقابت سالم و کسب تجربه های ارزشمند



 
در گفت و گویی کوتاه با سید عباس دانایی رئیس حوزه هنری استان سمنان به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری پرداختیم . در این گفت و گو دانایی با اشاره به اینکه حوزه هنری استان سمنان 228 اثر به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی ارائه کرده است ، آمادگی برگزاری دوره چهارم آن به میزبانی سمنان را نیز اعلام داشت .
ما حصل این گفت و گو تقدیم حضور می گردد .

در ابتدا از اهمیت برگزاری جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری بفرمایید .
دانایی : بسم الله الرحمن الرحیم . برگزاری جشنواره های هنری در رشته ها و حوزه های مختلف به خودی خود باعث ایجاد شور و شوق و تکاپو بین هنرمندان برای تولید آثار هنری می شود و همچنین زمینه ای است برای رقابت سالم و کسب تجربه ای ارزشمند . جشنواره آثار و توليدات كه يكي از بزرگترين گردهمايي هاي حوزه هنري در تمامي رشته ها در سطح كشور مي باشد از اهميت فراواني برخوردار است كه مراكز استاني حوزه هنري سعي دارند آثاري را در اين جشنواره ارائه و عرضه نمايند كه در حوزه هنر ديني و متعهد داراي ارزش و اعتبار بوده و براي ساير هنرمندان به عنوان الگو مطرح باشد .جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی فرصتی است مغتنم و ارزشمند برای ارزیابی فعالیت های مراکز استانی که مراکز می توانند از این فرصت ، نهایت بهره و استفاده را برده و به معرفی و ارزیابی آثار و تولیدات خود بپردازند . این جشنواره همچنین زمینه ای برای رشد استعدادها و خلاقیت های هنری است . وقتی جشنواره تولیدات مراکز استانی به آثار و فعالیت های مراکز استانی حوزه هنری می پردازد ، مسئولان حوزه هنری و هنرمندان فعال در استان ها هر کدام به شکلی با این موضوع رو به رو می شوند و این مقدمه ای می شود برای تولید آثار فاخر و اثرگذار در حوزه فرهنگ و ادب و هنر ایران اسلامی. از سوی دیگر مخاطبین اصلی این آثار عموم مردم هستند . این جشنواره می تواند در راستای اطلاع رسانی جامع تر به علاقمندان در سطوح مختلف جامعه و بهره گیری آنان از آثار تولید شده تاثیر بسزائی داشته باشد . امیدواریم دوره سوم این جشنواره با قوت برگزار شود و هم هنرمندان و هم مسئولان مراکز استانی حوزه هنری ، با افزودن برگ دیگری بر دفتر تجربیات خود در مسیر خلق و تولید آثار شاخص و فاخر فرهنگی هنری و آموزش و پرورش هنرمندان متعهد و توانمند ، بیش از پیش تلاش کرده و شاهد پیشرفت روزافزون تولیدات مراکز استانی باشیم .
حوزه هنری استان سمنان چه تعداد اثر به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ارسال داشته است ؟
دانایی : حوزه هنري استان سمنان تلاش كرده با همراهي هنرمندان استان و با استفاده از تجربه شركت در دو دوره گذشته اين جشنواره ، حضوري موثر و موفق در سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني داشته باشد . از این رو به همت همكاران و هنرمندان پرتلاش استان ، در بخش هنرهاي نمايشي 4 اثر ، در بخش تازه هاي نشر 10 اثر ، در بخش هنرهاي تصويري 24 اثر ، در بخش هنرهاي تجسمي 184 اثر ، در بخش رسانه هاي ديجيتال 1 اثر ، در بخش ادبيات 5 عنوان كتاب و در مجموع 228 اثر از سوی حوزه هنری استان سمنان به سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري ارائه شده است .
به نظر شما برگزاری این جشنواره تا چه حد می تواند به روی تولیدات و آثار مراکز استانی تاثیر مثبت داشته باشد ؟
دانایی : جشنواره آثار و توليدات ، گامي موثر در راستاي اهداف حوزه هنري است و اين جشنواره فرصتي ارزشمند است تا مراكز استاني حوزه هنري در كنار ارائه آثار هنري در بخش هاي مختلف ، از اين موقعيت نهايت بهره و استفاده را برده و ضمن آشنايي هر چه بيشتر با فعاليت هاي ديگر مراكز استاني ، از تجربيات همديگر نيز بهره مند شوند .
همانطور که قبلا نیز اشاره شد این جشنواره یکی از بزرگترین گردهمایی های حوزه هنری است که هنرمندان و مسئولان حوزه هنری استان ها با بهره گیری از تجارب و تخصص های یکدیگر و آشنا شدن با آثار و تولیدات ، زمینه مناسبی را نیز برای هماهنگی ، همکاری و همفکری فراهم می کند . در طول برگزاری این جشنواره ، هنرمندان ، استادان ، مسئولان همه و همه با یک هدف روشن و مشخص که همانا گسترش فرهنگ و هنر دینی و انقلابی است ، به نظاره و تبادل تجربه های یکدیگر می پردازند و از این طریق ضمن آشنایی با نقاط ضعف و قوت خود و سایرین ، قدم های بعدی را در این مسیر محکم تر ، مصمم تر و استوارتر برمی دارند .
همین مساله باعث می شود تا مراکز استانی برای دوره های آتی جشنواره به فکر تولید آثار با محتوا و فاخر و شاخص و البته متفاوت باشند و برای رسیدن به نقطه مطلوب تلاش بیشتری داشته باشند . استقبال خوب مراکز استانی نیز نشان از اقبال آنان نسبت به این جشنواره دارد که با توجه به برگزاری تنها دو دوره از آن ، نکته ای امیدوار کننده است .
چه پیشنهاد و یا نظری جهت هر چه بهتر برگزار شدن این جشنواره دارید ؟
دانایی : با توجه به برگزاری دو دوره از این جشنواره و اینکه هر دوره این جشنواره نسبت به قبل کامل تر و هدفمندتر می شود ، امیدواریم دوره سوم آن نیز با موفقیت و سربلندی برگزار شود . ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که برگزاری این جشنواره در استان ها یکی از نقاط قوت آن به شمار می آید و باعث دلگرمی هنرمندان و مسئولان استانی است که با توجه به نام جشنواره ، برگزاری آن در مراکز استانی ، هدفمند بودن آن را نیز شفاف تر می کند . حضور پر رنگ هنرمندان و مسئولان مراکز حوزه هنری استان ها در برگزاری این جشنواره و به نوعی سپردن برگزاری آن به استان ها و میزبان شدن مراکز استانی به معنای واقعی در این جشنواره ، تاثیرات خوب ، مطلوب و موثری را به دنبال خواهد داشت . هر چند شاید در نگاه اول اینگونه به نظر برسد که انجام برخی از امور ، خارج از توان استان ها باشد اما با نگاه به ظرفیت و توانمندی و استعداد مراکز استانی می توان تمامی امور برگزاری این جشنواره را به آنان سپرد که البته تا حدود زیادی این اتفاق افتاده است . لذا لازم می دانم در همین جا از تمامی کسانی که با دقت نظر و دلسوزی کامل ، اهتمام شایسته ای در برگزاری جشنواره دارند به ویژه جناب آقای مومنی شریف ریاست محترم حوزه هنری کشور و جناب آقای مصلحی مدیر کل محترم امور استانها و مجلس به نمایندگی از سوی همکاران و هنرمندان فهیم استان سمنان تشکر و سپاسگزاری نمایم .
به عنوان سوال پایانی اگر نکته ای باقی مانده در خدمتتان هستیم .
دانایی : از شما و همکاران محترمتان که در امر اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای جشنواره زحمت می کشید تشکر می کنم . از آنجا که شعار این جشنواره « یک گام به پیش » است امیدواریم مراکز استانی حوزه هنری سال به سال گام های بیشتر و موثرتری در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر انقلاب و ایران اسلامی بردارند و مثل همیشه تولیدات حوزه هنری در سراسر کشور الگویی باشد با افتخار برای همه هنرمندان و علاقمندان به فرهنگ و هنر اسلامی و انقلابی .در همینجا از این فرصت استفاده کرده و اعلام می کنیم که حوزه هنری استان سمنان آمادگی دارد دوره چهارم جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی را در استان فرهنگی و تاریخی سمنان برگزار نماید .
برای همه همکاران محترم در مراکز استانی حوزه هنری آرزوی موفقیت و سربلندی را دارم .



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره